Wat is noise cancelling?

Benieuwd wat noise cancelling is? We vertellen er je hier alles over!

Noise cancelling is een technologie die wordt gebruikt om omgevingsgeluid te verminderen, waardoor luisteren naar muziek of het houden van een gesprek gemakkelijker wordt. Er zijn twee soorten noise cancelling: actieve en passieve.

Actieve noise cancelling gebruikt microfoons om omgevingsgeluid op te vangen en een tegengeluid te produceren dat precies het omgevingsgeluid annuleert. Dit kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van omgevingsgeluid, zoals het geronk van een vliegtuigmotor of het lawaai op een drukke straat. Ook erg fijn als je op kantoor aan het werk bent (in een kantoortuin) en geconcentreerd wil werken. Het geroezemoes van je collega's wordt tot een minimum beperkt!

Op zoek naar de beste noise cancelling oordopjes? Bekijk het onderzoek van Samen Getest!

Passieve noise cancelling daarentegen is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van geïsoleerde of geluiddempende materialen, zoals kussens of oorkappen, die het geluid van de omgeving tegenhouden. Dit kan ook leiden tot een aanzienlijke vermindering van omgevingsgeluid, maar is minder effectief dan actieve noise cancelling.

Noise cancelling-technologie wordt vaak gebruikt in hoofdtelefoons en oorkappen, maar kan ook worden gevonden in andere soorten producten, zoals luidsprekers en zelfs auto's.

In samenvatting, Noise cancelling is een technologie die wordt gebruikt om omgevingsgeluid te verminderen, waardoor luisteren naar muziek of het houden van een gesprek gemakkelijker wordt. Er zijn twee soorten noise cancelling: actieve en passieve. Actieve noise cancelling gebruikt microfoons om omgevingsgeluid op te vangen en een tegengeluid te produceren dat precies het omgevingsgeluid annuleert. Passieve noise cancelling daarentegen is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van geïsoleerde of geluiddempende materialen, zoals kussens of oorkappen.